Despre
Cred că noi, oamenii, avem nenumărate resurse în noi înșine. Sinele fiecăruia e șlefuit din istoria noastră unică de viață, predispozițiile genetice și faptul inevitabil de a trăi în societate, ceea ce pune pe umerii noștri multe cerințe, constrângeri și responsabilități.
Atunci când dezvoltarea noastră e blocată sau distorsionată, aceasta se datorează, de cele mai multe ori, relațiile noastre cu ceilalți și cu noi înșine, relații care pot impiedica, în anumite circumstanțe, dezvoltarea noastră ca indivizi liberi și stăpâni pe viața lor. Adesea, aceasta ne determină să manifestăm comportamente care servesc drept barieră în fața dezaprobării sau agresiunii emoționale a celorlalți asupra noastră.
În prima noastră ședință vom vorbi despre lucrurile care vă afectează, vom stabili un plan de lucru și vom evalua modul în care stilurile noastre de comunicare sunt compatibile.
Sunt absolventă a Facultății de Psihologie, Universitatea București, a Facultății de Sociologie din cadrul aceleiași universități, și a unui Masterat în Comunicare din cadrul SNSPA. Între 2008–2012 am facut stagiul de formare în psihoterapie pozitivă iar în prezent sunt psihoterapeut autonom. Mă supun codului deontologic și profesional al Federației Române de Psihoterapie Pozitivă și al Colegiului Psihologilor din România.
Experiența mea profesională este completată cu succes de peste 20 de ani de lucru în corporații multinaționale, conducând echipe de cercetare de piață și marketing. Am învățat și pus în practică timp de ani de zile lucruri precum: balanța viață personală–profesională, motivare, leadership, strategie de business, de comunicare și de relații publice, poziționare, administrarea profitabilă a unui business, etc.
Profesez în baza atestatului nr. 16311 de liberă practică (personal) și 10B5395 (atestarea cabinetului unde profesez), eliberate de Colegiul Psihologilor din România.
Unde mă găsiți?
Eu sunt specializată în terapie online (via Skype sau Atlas, platforma online de consiliere şi terapie). Vă voi întâmpina într-un spaţiu sigur, în care veţi putea beneficia de terapie direct din confortul casei dvs. Alternativ, dacă sunteţi în căutarea unei forme de terapie faţă în faţă, colegii mei vă vor primi într-un spaţiu cald, sigur și confortabil.
Tot așa cum vom discuta direct la telefon la realizarea programării primei întâlniri, eu virtual şi colegii mei personal vă vor întâmpina fără intermediari. Pentru noi, asigurarea confidențialității depline—fără secretară sau recepționeră—este primul pas înspre stabilirea unei relații directe și bazate pe încredere.
Coordonatele mele Skype: Alina Stepan sau stephana74.
Ce este
Mind Essence?
Psihoterapeuții sunt purtători de taine. În fiecare zi clienții ne oferă secretele lor, unele dintre ele niciodată împărtășite până atunci. Să găzduiești aceste secrete este un privilegiu de care se bucură puțini oameni. Ele sunt o privire în culisele condiției umane, fără măștile și rolurile sociale pe care cu toții le purtăm, respectiv jucăm uneori.
Conștiința faptului că purtăm aceste secrete—vina pentru anumite fapte, rușine pentru acțiuni pe care nu le-am făcut, dorința de a fi iubiți și prețuiți, vulnerabilități și slăbiciuni profunde, insecurități și frici—ne fac pe noi, psihoterapeuții de la Mind Essence, să ne simțim legați prin fire nevăzute de fiecare client care ne trece pragul cabinetului.
Psihoterapia este nu numai un izvor de profuzime sufletească ci și o provocare a minții. Suntem exploratorii celei mai mari și mai complexe dintre lumi. Mână în mână cu clienții noștri savurăm plăcerea descoperirii—acea experiență „aha!”, în care fragmente disparate de idei și imagini alunecă una spre cealaltă și se așează într-un tablou clar.
Mai sunt și momentele în care suntem martorii nașterii unor idei noi, eliberatoare. Ne privim clienții cum se elibereaza de moduri de reacție și comportament care îi constrângeau, cum se detașează de suferințe din trecut, cum reînvață să iubească viața și pe cei din jurul lor. Este o bucurie să-i vedem deschizând robinetele propriilor lor fântâni de înțelepciune.
Însă de cele mai multe ori ne simțim precum un ghid care îi conduce pe oameni în explorarea camerelor din propria lor casă. Câtă încântare să îi vedem deschizând uși niciodată deschise până atunci, descoperind zone noi din casă, până atunci exilate din memorie—părți de identitate luminoase, creative și înțelepte care sunt readuse la lumină.